Huvudmeny

Hisingen är vår ö

Ett moskébygge vid Rambergets fot skulle förändra hela karaktären på området. Keillers park och Wieselgrensplatsen, Rambergsvallen och Rambergsstaden, Brämaregården och Kvillebäcken, alla intilliggande områden kommer att drabbas av denna jättemoské

 

I höstats gav sig några fotbollsfrälsta partikamrater från SD Göteborg av till Rambergsvallen för att se matchen mellan Häcken och Örgryte. Timmarna innan hade ryktet spridit sig att styrelserna för de båda klubbarna och GAIS diskuterat en sammanslagning. Av naturliga skäl håller de nationella fotbollsvännerna i vår stad på olika lag, men enigheten är ändå total när det gäller motståndet till en sammanslagning av tre klubbar med helt olika kultur och identitet.

Svenska folket har också en kultur, en själ, en identitet. Islams framfart är inget annat än ett hot mot vårt sätt att tänka och vårt sätt att vara. Det värsta av allt är ändå att politiker till höger och vänster i Sverige och Göteborg bjuder in erövrarna. Saudiarabiens mångmiljonsponsring av moskén på Hisingen är inget annat än ren och skär kulturimperialism.

Hur slutade då derbyt? Jo, Hisingens stolthet besegrade det röd-blå laget med 4-1 och det inspirerade våra partikamrater på ön som lovar att ge allt i matchen mot de röda och de blå i valet 2010. Ett framgångsrikt val för SD om tre år kommer att innebära nya tider för Sverige och Göteborg, eller ska vi kanske säga nygamla.